masterpieces_meisje_met_parelZo’n twee jaar geleden werd ik geïnspireerd door mijn vriendin, een behoorlijke Crea Bea, om “het Meisje met de Parel” op een Triplex plaat met spijkers en draad te fröbelen. Ik was meteen om, ff googlen en hup, na 2 dagen ligt het patroon van Masterpieces op de mat en daarna in de la. Van spijkeren is het dus nooit gekomen…

Omdat ik met mezelf had afgesproken om deze meivakantie eens even helemaal niet met werk bezig te zijn (en er uit verveling natuurlijk altijd weer iets moois kan groeien) kwam ik op het lumineuze idee om dit parelmeisje maar eens stevig te omarmen. Zal je net weer zien, zo’n twee weken geleden had ik haar nog in mijn handen gehad, maar na een uur zoeken van alles gevonden maar het Parelmeisje is spoorloos. Geen idee meer waar ze nu weer uithangt.

Ach gezien mijn dynamiek is dat geen enkel bezwaar om de volgende stappen te gaan ondernemen, een bezoek aan onze plaatselijke bouwmarkt. Ik dacht een plaatje MDF doosje spijkers en hup klaar. Hoe moeilijk kan dat nou zijn…

Nou….,

Dus in de winkel appte ik naar mijn Crea Bea:

“hoe groot moet die plaat eigenlijk zijn?”

83 x 101

Zou 71 bij 63 ook lukken? Dan krijg ik het gratis…

Nee dat kan niet. Dan past het voorbeeld er niet op. Of je moet een aantal spijkertjes in je tafel                                    willen slaan?

Hmm…30 cm te weinig dus. Onderste stukje weglaten? Verkleinen?

Hahahahahaha Is wel iets voor jou ja! Misschien moet je een nieuw boek gaan schrijven i.p.v. timmeren.

Wat voor spijkertjes moet ik kopen?IMG_4638

Minispijkertjes van ongeveer 1 cm

Hoe dik is jouw plaat MDF?

OMG… ik loop wel even naar boven. Het is triplex, iets minder dan 1 cm.

Oooookeeeee ik heb net primer gekocht voor MDF…

Heb je goed gekeken naar welk rolletje je moet gebruiken?

Rolletje? Wat nu weer?

Acryl voor de primer en waterbasisrolletje als je verf hebt op waterbasis

Nou er heeft bij mij nog nooit een rolletje geprotesteerd….

 Ben je nog blij? Appt mijn lieve Crea Bea.

Neeee!!!! en zeker niet als ik tot slot ook nog advies krijg hoe de spijkertjes vast te houden om te timmeren: met een tangetje want anders sla ik op mijn vingers.

Aaarrrgghhh gelukkig heb ik een dochter met mooie slanke vingertjes. Ik vind dit project inmiddels helemaal niet meer ontspannend. Ik krijg hier enorme stress van. Ik heb nu 5 plaatjes MDF in de gang staan 400 spijkertjes, een bus primer en een bus verf, 30 euro armer en dan moet het feest nog beginnen!

Ik schrijf veel liever een blog of lees een boek: Visble learning van Hattie bijvoorbeeld.

Krijg ik toch net een brainwave door van mijn lief. Hij heeft een tekkert….????? … elektrisch spijkeren. Niks blauwe kindervingertjes of tangetjes waarmee je een spijkertje moet vasthouden. Gewoon tekkeren!!!

Je begrijpt. Niet bezig zijn met mijn grootste hobby, werk, is een serieuze uitdaging. Het grappige van dit verhaal voor mij is dat het helemaal weerspiegeld hoe nieuwe dingen voor mij werken. Ik heb ergens een idee en even later is het in mijn hoofd al af.

Op het moment dat ik in de winkel sta, bedenk ik me pas het hoe, wat, waar, wanneer en waarom. Sommige noemen dit impulsief of ondoordacht, ik noem het spontaan, flexibel en relaxed. En sinds ik weet dat deze vorm van informatieverwerking ook erg past bij een bepaalde dynamiek kan ik er alleen maar om glimlachen, wanneer ik het mezelf zie doen. Natuurlijk realiseer ik me dan hoe heerlijk een aanvullende kwaliteit is, in dit geval behulpzaamheid en de gestructureerdheid van mijn vriendin.

Mocht één van mijn lezers het patroon van het spijkers met touwtjes meisje met de parel hebben liggen,

Je kunt bij mij het hout en de spijkertjes gratis afhalen, ik heb er nu wel genoeg lol over en mee gehad…

 

Voor wie nog een week vakantie heeft; geniet ervan!

 

Een verschillige groet,

 

Jelly