Energie, Aandacht en Concentratie

Aandacht is net een jonge hond:
als je hem niet aan de lijn doet, gaat hij ervandoor.

Veel leerkrachten ervaren dat er steeds meer kinderen zijn die bewegingsonrust laten zien. In feite stellen deze leerlingen voortdurend de hulpvraag aan ons: Hoe kan ook ik leren om bijvoorbeeld mijn focus een kwartier lang bij mijn werk te houden? Aandacht is als een spier. Krachtige spieren krijg je door training en het in beweging brengen van je spieren. Het trainen van je aandachtsspier is een mentale krachttraining.

Mensen die mindfulness kennen zullen parallellen zien. Er zijn elementen van de mindfulness aanwezig, maar daarnaast is bewust het dynamische element er aan gekoppeld. Wat brengt energie, wat voedt jouw motor.

Tijdens deze training krijg je veel werkvormen aangeboden om met de klas mee aan de slag te gaan. Je leert hoe je op een leuke en actieve manier de aandacht van kinderen kunt trainen. Je nodigt hen uit om spelenderwijs hun aandacht te leren kennen. En dan niet alleen met hun hoofd (let nou eens op, houd je hoofd er nu eens bij…) maar met het hele lichaam. Aandacht ervaar je namelijk in je lichaam.

De training is bedoeld voor leerkrachten, intern begeleiders, ambulant begeleiders en gedragsspecialisten die kinderen willen leren hoe zij zelf regie kunnen voeren op hun aandacht.

  • Je weet wat Aandacht en Concentratie is en hoe het werkt;
  • Je weet hoe je spelenderwijs leerlingen (maar ook jezelf) kunt helpen regie te voeren over hun ‘aandachtspier’;
  • Je weet hoe je bewegingsonrust kunt kanaliseren;
  • Je weet hoe je rustmomenten kunt creëren voor jezelf en de klas;
  • Je kent verschillende vormen van aandacht.Je hebt een pakket met oefeningen die je in de klas kan doen;
  • Je aandacht ergens op richten en het daar houden zonder het te verplaatsen dat is waar het trainen van de aandacht over gaat.

Investering?
De kosten voor deze tweedaagse training zijn 525 euro. Dit is inclusief materiaal, een mooie locatie, een heerlijke lunch, koffie en thee.

Wil jij ook enthousiast aan de slag met groepsvorming in ‘lastige’ groepen of heb je zelf een groep waar je meer grip op wilt krijgen?
Meld je dan nu aan voor één van de beschikbare onderstaande data: