MensKracht2018-08-17T12:23:22+00:00

Training MensKracht en de Kunst van het Samen Anders zijn

“Mensen raken niet verstoord door de dingen die gebeuren,
maar door de manier waarop ze ernaar kijken” (Epictetus)

In de interactie tussen mensen ontstaat vaak ruis. Mensen verschillen immers sterk in de manier waarop ze informatie verwerven en verwerken, communiceren, leren en problemen oplossen. Human Dynamics is een krachtig concept voor organisaties en professionals die nieuwe energie willen losmaken en de interactie en samenwerking willen verbeteren.

MensKracht is gebaseerd op het model Human Dynamics en is een praktisch model dat inzicht geeft in hoe wij mensen fundamenteel van elkaar kunnen verschillen in de manier waarop wij denken, leren en communiceren. Het geeft inzicht in de onderliggende patronen die het menselijk gedrag aansturen. Het is een handreiking om naar mensen, hun gedrag, communicatie en manier van samenwerken te kijken. Het geeft je inzicht in andere mensen en hun manier van functioneren. Die manier kan lijken op jouw manier, maar kan ook totaal anders zijn.

Ieder mens beschikt over drie principes: het relationele, het mentale en het fysieke principe. Twee van deze principes zijn van nature sterk in ons ontwikkeld. De combinatie van die twee principes wordt de persoonlijkheidsdynamiek genoemd. Het eerste principe (de centrering) bepaalt van waaruit en Hoe mensen denken, leren en communiceren. Het tweede principe bepaalt waar wij van nature onze aandacht op richten, dus WAT wij als vanzelfsprekend filteren uit de wereld om ons heen. Het derde principe is ons ontwikkelingsprincipe. Dit hebben we nodig om de andere twee principes in balans te krijgen en verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat zich in het hier en nu aandient.

De training MensKracht biedt praktische toepasbare inzichten en vaardigheden aan. Tijdens de training leer je de kwaliteiten van de verschillende principes kennen en hoe ze in jou aanwezig zijn; Hoe helder kun je denken? Hoe makkelijk kun je de rode draad vasthouden? Kun je gemakkelijk bij je gevoelens? Vind je het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met gevoelens? En kun je ideeën vertalen naar praktisch uitvoerbare plannen?

Door kennis te hebben van de verschillende ‘besturingsprogramma’s’ en te begrijpen hoe dit bij je werkt, maakt het allereerst voor jezelf makkelijk om te begrijpen wat jij nodig hebt om op een prettige manier samen te werken. Dit leidt tot zelfkennis.

Zelfkennis is het bewust zijn van de eigen gedachten, emoties en gevoelens. Wie ben ik, wat denk ik, wat voel ik, hoe reageer ik in relatie tot anderen. Zelfkennis is het begin van wijsheid. Het is de basis voor Persoonlijk Meesterschap. Het doorziet je eigen geconditioneerdheid waardoor er een duidelijker besef ontstaat van dat wat vals is en dat wat waar is. Dit maak je als mens krachtig. Vandaar MensKracht

De training is geschikt voor directeuren, intern begeleiders, leerkrachten,specialisten, kortom iedereen die zijn Persoonlijk Meesterschap willen onderzoeken, ontwikkelen en versterken.

  • Inzicht in “Wie ben ik “ en “Wie is de Ander” in termen van persoonlijkheidsdynamieken en wat dat betekent in relatie tot communicatie, leren en samenwerken;
  • Inzicht in de eigen en elkaars kwaliteiten die samenwerking bevorderen en inzicht in het te veel van het goede (ergernissen) die de samenwerking belemmeren en hoe hier concreet mee om te gaan;
  • Inzicht in de communicatie behoeften van de verschillende persoonlijkheidsdynamieken;
  • Inzicht in de verschillen tussen persoonlijkheidsdynamieken en wat dit betekent dit voor de wijze waarop mensen informatie verwerven en verwerken;
  • Inzicht in belemmerende overtuigingen en gedragingen die het samenwerken saboteren en hoe dit om te vormen naar stimulerende overtuigingen en effectief gedrag.

Investering?
De kosten voor deze training is 525 euro. Dit is inclusief een mooie locatie, een heerlijke lunch, koffie, thee, het boek Klasse(n)Kracht® met RESPECT voor de klas, lunch, koffie en thee.

Wil jij ook enthousiast aan de slag met groepsvorming in ‘lastige’ groepen of heb je zelf een groep waar je meer grip op wilt krijgen?
Meld je dan nu aan voor één van de beschikbare onderstaande data:

Klasse(n)Kracht!®

Sidoniastraat 16 1336ME Almere

Mobile: 06-24190128

Web: Facebook

Meest recente berichten